Backgrounds & Polka Dot Backgrounds
-->

Wednesday, September 19, 2012

Because I am a Masscomm student

Assalamualaikum..

hailo..(gabungan hai dgn hello, kau rasa comel ke  laili oi)

ok because i did mention in my previous entry that blog is a platform for me to express my thoughts and opinion, so today I have something to share.haha sgt tabley blah ok, ko kenapa li?meroyan?

no no act ini ari aku nak share something yang mungkin berguna kepada masyarakat di luar sana. Aku sebnanye mls nak buka sejarah zaman muda muda aku sebagai seorang pelajar meskom sejati tapi bak kata pepatah sharing is caring. Maka aku yang sentiasa bajet ala ala innocence ni konon konon bla bla bla......malas pulak aku nak merapu bagai.

back to business,
kalo hampa nak taw meskom itu adalah kos yg unik,fun dan comel..haha takde takde sume kos pon best tapi bila aku tingat balik zaman diploma mesti aku gelak sekor2.Masing masing tak nak kalah puji kos sendirik pastu cakap kos dye la yang paling susah kat dunia n paling banyak gila babeng assignment. haha standardlah masa tu..aku pun tak terkecuali..

Tapi sebnanye ape yg aku nak cakap ni weyhh!!

orait, these are the questions yg aku selalu konpem dapat punye:-

1.U amek meskom ni mmg minat jd wartawan ea?
2.Meskom ni kos yg senang eh?
3.Meskom ni mesti pandai cakap kan?
4.Meskom ni sosial kan?

perghhh..berpeluh jugakla nak menjawab soalan yg maha susah ini.Tapi takpa takpa hampa rileks je pasai yang berpeluh tu cheq no.

Actually, kalau nak cakap kos ni paling senang,takdela student yang repeat paper n da konpem konpem setiap sem budak dekan beriban. Setiap kos ade susah senangnya tak gitu?it depends la mungkin in terms of theory xbyk tapi praktikal plak byk. Memandangkan aku plak seorang student yang TIDAK PERNAH PONTENG KELAS.TIDAK PERNAH.TAK PERNAH OKAY. Jadik, memanglah aku petik jari je jawab test segala bagai..Dan bila kuar result...ermmm berkicap!! Aku hanya mampu tersenyum dan berjalan ala ala model sdg catwalk..paham tak?paham tak yg aku sedang cuba untuk memalukan diri ni?Yang aku berbakul kutuk diri sendiri ni apehal?

dan FYI, tidak semestinya kalo saya amek meskom tu means that I really really  love being a wartawan/journalist. Bila da degree kan dye ade 8 sequence Advertising, PR,Journalism,Publishing,Broadcasting etc.Kalo ko nak jadi media planner ke, copywriter ke ha pon boley amek la advertising..gaji lebat wo..ni according from my lecturer la..tapi penat toksah cte la silap aribulan mata ko yg bersinar bak mata sailormoon tu terus jadi panda.Tak pasal pasal kene melanggan Innershine stp bulan.

Sosial?haha.Itu bergantung pada pembawakan diri memasing.Kos sama sekali tidak menentukan kesosialan seseorang itu.I'm telling u the truth.Apa lagi,?Pandai cakap?takla bese bese je.Aku pendiam ok..betol ah.

But, i never regret being a masscommerz sebab bagi aku meskom banyak mengajar aku utk improve my level of confidence and communication skill as well.Kos yg paling best dan gempaq wa tarak tipu.Kawan kawan mmg havoc dan best nak mam, siryes..again puji kos sendirik,kehkehkekeh

Jadik kesimpulannya?adakah aku sedang mempengaruhi adik adik lepasan spm utk pilih meskom sbg kos pilihan?kehkehekhkeh

10 comments :

  1. apa2 kos pun x kisah la laili.Gud Luck okeh.Folo cni yg ke-32..hehehe.

    ReplyDelete
  2. rase amek masscom ni kne pandai komunikai ngan tiap mase deal ngan a lot of people so bagi aku memang susah cos ni.. ape pun bagus r ko berani amek kos macam ni. gud luck ok! =)

    ReplyDelete
  3. hai budak meskom.

    kom apa kombat, bat apa batmen, men apa mentol, tol ape tolak.blabla bla

    ReplyDelete
  4. yg syok..leh jumpe artis kn? ehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaha kan..mase memula cam omjayy laili di alam fantasi..wah ober taw..hehe tp bile lelama tu rAsa biasa terasa diri yg retiss..haha..no no just kiddin..:p

      Delete
  5. jln punya jln punya jln, tetbe jmpa blog ni.kawan amalia kan! ni aisyah kawan amalia, ingat lagi tak. saya follow awk eh. kikiki :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh hye sha..kenal kenal;) ok nt laili follow awk blik...

      Delete
  6. Kak kalau masuk masscomm ,time interview tu sijil koko semua penting ke?huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. not really.. yang penting tahu pengetahuan dalam isu semasa dan bijak berkomunikasi dan berani bg pandangan!! Gudluck dik!!

      Delete

Time Kacehh sebab udah baca ini entry:)