Backgrounds & Polka Dot Backgrounds
-->

Thursday, June 6, 2013

Lelaki bujang da kurang


Assalamualaikum..

Semalam aku ada baca artikel dari mana entah pasal golongan sekarang banyak lambat kahwin dan ada juga yang tak berkahwin, bujang ke tua.Memandangkan umur aku baru 24 tahun, rilexx der wa muda lagi, apa kecoh sangatt..So, aku tak termasuk dalam ini gambar la.

Tetapi, mengikut observation aku la kan, aku tengok ramai plak membe aku yang kahwin muda. Berkejar-kejaran nak kawen awal seperti main bermain roller blade gayanya. Aku yang tengok ni pon sawan.. sedey ah camni.Jonhhy depp poojaan hati xmasuk masuk lagi islam, cemane nak pinang eden ni haa.Ternyata kata-kata I love u tu rupanya omongan kosong.Puihhhhh.

Begitulah konflik dalaman yg terjadi dalam diri aku. Berangan sehingga menjadi sawan.Kasihan.

OK, back to business.

Mengikut kajian yang dijalankan oleh Prof Dr Laili Ayoko, kini lelaki bujang semakin kurang. Sebab tulah ramai wanita yang berminat dengan suami orang dan warga emas.Kalau kau tanya aku, jawapan no comment. Aku actually, x beranilah nak komen apa apa berkaitan isu ni. Takut-takut ianya terjadi pada diri daku.

Sebabnya, aku pernah terpesona dengan seorang mamat ni.. (abaikan ayat gelimat aku) Muka usah citelah, perghhhhh hensem+macho dan berkarisma..Tapi, iollz x minat yang hensem hensem ni, sorry not my taste.haha.Tapi kalau mamat ni approach, 1000 tapak tangan aku hulurkan..rezeki jangan ditolak gitu. Sekali, suatu hari tu colleague aku habaq mai kat aku yang mamat ni dah kawen ada anak sorang.. taun lepas dye kawen. Kau rasa?? sumpah aku x caya sehinggalah aku nampak dye pegang baby anta anak dye kat nursery blkg tmpt kerja aku..f734@#$%$^%&*  baru nak berangan nak anak muka cam Nora Danish..puihhhhh

So, based on experience aku, janganlah kita senang terpengaruh tengok laki yang sweet talker pastu ala-ala cam x kahwin lagi..Nasib aku dapat tahu awl, kalau aku rapat sgt dgn dye, jiwa aku yang cedera. Terus aku buat video gwiyomi.pftftttt

This situation happened to a friend of mine. She loves someone else's husband. At first, she didn't know that guy status, but after 2 years bercinta baru laki tu reveal status dye.. Kadang-kadang kita tak boleh nak salahkan kaum wanita juga, cube pikir ada ke wanita yang sanggup ambil suami orang? Kompem dye akan rasa serba salah at the first place. For me, dua dua salah, lelaki and perempuan.

So, untuk mengelakkan keluarga kucar-kacir dan sentiasa aman sejahtera, sila amalkan doa ini ye! n kalau nak cari pasangan yang baik-baik pon boleh diamalkan doa di bawah..Untung-untung ko dapat ustaz ke..haaaa




1 comment :

  1. perghhhh... hehehe cheq tau sape yg dimaksudkan... :P

    ReplyDelete

Time Kacehh sebab udah baca ini entry:)